Selasa, 27 Disember 2011

Himpunan mahasiswa & Konsert Maher Zain ++ setahon 7 bulan

Assalamualaikum..

Entry kali ini teramat la sesangat-sesangat gembira untuk bertulis dan berbicara...okie ! ayat tu mugkin susah nak korang paham sebab ayat tu aku pon sendiri terbelit-belit jugak kot nak paham.. haha.. abaikan jewla.. aku kasi ayat senag untuk korang ngerti yew.. perasaan aku untuk tulis entri ini adalah sangat gembira sekali..auwww...~ heeee....

Korang kenal tak siapa dia Maher Zain.. ala nama Mail Zain tu... ops silap orang bukan dia okie.. ! Maher Zain la yang femes dengan lagu `InsyaAllah` , `Barakallah` , `For the rest of my life`  auucchhhh...haha... hari tu dia buat konsert tahu kat Perak.. so, sape pergi konsert dia tu?? okie ! salah satunya aku la pergi konsert dia.. emm komen aku terhadap konsert tu memang best la sebab pengacara dia memang gempax n sporting la.. sape lagi Datuk Ac Mizal kita.. wah kelas gitu dah dapat gelaran Datuk... lupa plak nak cakap tahniah..(itupon kalau dia ada terjah blog aku ini.. aku amatlah berbesar hati (perasan da !!) tapi kalau Maher zain baca.. fuuhhh memang gempak la..tpi konpem la dia tak kan paham lain la kalau Mail zain.. weee..~

Sebenarnya hari tu ada Himpunan Mahasiswa untuk Rakyat..so, mengabungkan semua  anak-anak Perak..Eh2 tapi saya anak Pahang la.. anak jati Pahang !! saya tegaskan lagi..!! jangan igat saya berpaling tadah kat negeri saya tahu.. hehe... di sebabkan kami ada kekosongan , dengan berkat dari kawan aku iaitu MisS Tiara (anak Perak) telah mengajar aku ikut serta dan aku berbesar hati dapat mengikuti program tersebut.. dapat tengok Maher Zain plak tu.. mane boleh lepaskan peluang kan kan kan...

Waktu perhimpunan mahasiswa tu, kami semua para pelajar berkumpul kat stadium Indera Mulia untuk ceramah daripada menteri besar Perak, Yab Dato` Seri Diraja Dr. Zambry Bin Abd Kadir...okie..! kat situ aku dapat lihat ceramah yang disampaikan oleh menteri besar memang amat berguna dan memberi semangat kepada mahasiswa.. Malahan ramai mahasiswa yang hadir pada hari tersebut termasuklah UUM sendiri , UPSI, UUM, UNIMAP , UITM ,Politeknik , Maktrikulasi dan lain-lain lagi la.. memang ramai la mahasiswa dalam stadium tersebut.. 

Kebetulan pulak tahun depan tahun melawat Perak ..so , pada sebelah malam tu, konsert Maher Zain kat stadium Perak.. perrghh memang ramai gilar la datang tengok.. tiket free makna tak nya.. dah tu Maher Zain plak tu yang datang.. lagi la ramai..penuh stadium... !! wa cakap sama lu..~ heee.... Ramli Sarip dan Ifan Makki pon datang membuat persembahan.. tapi yang paling saya tunggu lagu For the rest of My Life la.. first igatkan tak de tapi terkejut gler la..siap Maher Zain nyanyi dua version tu malay n english.. alahai longlai saya time tu.. dah tu dia ada pakai baju melayu..perr.. memang hensem la..siap bersongkok n bersamping gitu..
dah nampak cam orang melayu taw..! tergoda sedikit.. lalalalala~


so, akhir kata aku sajikan picture-picture pada hari kejadian..
this picture credit to Mis Tiara n Mr Fyzul..


gabungan semua mahasiswa..







Konsert Maher zain 



segak Maher Zain berbaju Melayu kan..



kami lagi segak pakai baju Maher Zain.. hehe



okie hari itu jugak aku telah di beri kesempatan untuk bertemu dengan seseorang.. haha.. (ayt x ley bla dowh)
hihihihik.....
(okie ! siapakah dia==>> jeng2.. nati saya story-story lebih.. dia ialah Dramaxking yang aku kenali hampir setahun 7 bulan yang tak pernah aku temui cuma selalu berhubung melalui hpon jew.. tapi alhamdulillah hari tu aku telah menemui dia.. bersua-muka, bertentang mata, berbicara face to face dengan dia.. akhirnya terlaksana jugak hajat aku untuk bertemu dengan dia.. selamat kau mr dramaxking...hahaha..kebetulan plak aku jumpa dia 24/12/2011 dan pada hari esoknya 25/12/2011 hari jadi dia.. haha.. untungkan dia kan..hehehe.. okiee! cukup da ek story sal ini.. ada masa aku story cam mane kenal dia.. haha
(tapi kalo aku wat novel story kami ni ok gak kan..>>salah satu komen dari kwan aku di facebook macam cite novel << hahaha...





Khamis, 22 Disember 2011

ragam student tourism management UUM semester 3 '2011'

Assalamualaikum..

yeAaaahhhh.....toink3.. saya datang lagi.. ! haha
okie..! aku memang lah akan datang..bLog aku kan..
so, sape lagi tak updated lau bukan aku..
okie..! tak de kaitan pon.. haha
saje wat iklan free kan..heee...~

tak ada apa nak h0t story pon..
just nak letak kenangan dalam blog aku ni ha..
as you all know..
aku akan abadikan semua kenangan ku dan cerita ku 
dalam blog ini..
so, kalau tak suka sila la pangkah page ni.. haha
eh2..jangan read la dulu tak pon kalau malas sangat..
coment or tinggalkan jejak anda yew..wee..~
okie..! ini pon iklan free gak okie.. 
haha

korang semua tahu2 kan..
yang aku adalah seorang student tourism managment kat UUM..
yang pemalas,berangan,kuat menguap,berborak,makan..
hahahahahaha......
so,beberapa minggu yang lepas kami student tourism managment semester 3 telah menghadiri sesi fotografi..
okie..! selama ada kat UUM , ni first time aku hadiri sesi fotografi macam ini..
bukan semua yang hadir tapi memang cukup meriah lah..
korang memang the best la..satu words nak kasi kat korang semua..
G E M P A K & S P O R T I N G ...! (ok terlebih plak)

belom shoot lagi kami telah buat sesi fotografi sendiri..
okie..! kata lain giler bergambar.. (terutama aku la.)
hehehe...
cair jugak la make-up aku...
opss...!!
lalalalalalala....=__=
nanti la aku updated gambar yang kiteorang amik pada hari tu.
coz tak dapat lagi la..huhuu...


ni semua gambar di sebalik takbir sesi fotografi kami..
tema pada hari itu BLUE KALER...
rasa pink pon ok gak kan.. hahaha





picture atas tu susunan kami sendiri..
picture bawah susunan fotografi kami..
(mana satu yang menarik ek??jeng..!)




gaya terbEbas kami.. haha





gaya terbAbas kami.. haha



ops terupload plak.. haha
^^,
actually banyak sangat picturenya ..
so, ini saje yang termampu aku nak upload.. (=


alL this phot0 crEdit t0 cahaya pelangi
(tenkiu  yew awak sebab awak telah mewarnai entri saya ini...) wink...3







Isnin, 19 Disember 2011

video yang sweet dari Dena Bahrin

Assalamualaikum...

just nak sharing something la kat blog yang tak seberapa ini..
semalam time buka facebook..
terserempak dengan satu vidoe ini...
(selalu kalau ada vidoe yang menarik, aku akan terjah..tk kisah bape lama kena tunggu)
tunggu punya tunggu..tengok punya tengok..
vidoe ini sweet sangat2..
terus post kat facebook ak taw.. hehe
aku tengok hampir nak menitis air mata gak taw.. hee..
alakah indahnya macam ini..
(konpem semua gadis mesti impikan sedemikan..) kan kan kan
romantik giler la...
jom sama-sama kita terjah vidoe ini.. (=





sweetkan sweetkan...
actually aku pun tak kenal sapa dia sebenarnya..
hehe 
dan lepas tu 
aku pergi la plak terjah plak blog dia..
ok dia memang comel..wanita muslimah sememangnya pilihan hati setiap jejaka la.. 
betul tak betul tak... hehe...
tahniah kepada Dena Bahrin atas majlis pertunangan pada 17 desember 2011..





(siapakah jodoh ku nanti yew..==abaikannya.)

Jumaat, 16 Disember 2011

senyum dengan rice cooker... (=

Assalamualaikum...

Today is bengang day untuk aku.. ops bukan today la.. tapi semalam la..
ok tahu lambat updated.. haha
saya duduk layan facebokk jap.. 
ops bukan sekejap tapi dah lama sangat yew....~stiill buka sampai sekrang pukul 3 pagi..~

why???? bengang day ???
waa..~ rice cooker saya rosak balik..
kali ini memang tahap rosak giler2..
tempat sesuai kat tong sampah.. lalala...~
bengang ni bengang..
ok tahu saya tak di benarkan bawa rice cooker kat sini..
salah di sisi undang2.. 
ok tak masuk penjara pon..! haha



banyak banyak banyak banyak G E R A M...!!!! grrrrRRRrrrr... !!!!



tapi tadi kira sempat gak lah aku duduk masak nasi, sardin nak makan tengah hari..
ok ini menunjukkan aku rajin kot.. haha
tapi..
untuk makan malam.. nak masak nasi goreng n then..

ancos terus.. tak boleh gune terus.. huhuu
itulah guna lagi barang murah n cikai..

tu dia amik sapa suruh beli barang cikai dan murah..
ok memang murah harga bawah rm 50.. huhuuu...
tak sampai 3 bulan da rosak..
bukan pertama  tpi yang kali ke2...
waaa...~ gerammmmm.....!!! huhuuuu....

nasihat saya..===>> senyum selalu yew... chheesseeeee...!!! (=
(ok tak de kaitan pon dengan aku coz aku tak senyum) 
huhuuuu....





Isnin, 12 Disember 2011

assignment==>> muzium paddy

Assalamualaikum...

Hyee22...elLoo0ooww...22...
ok sebelum itu aku nak minta maaf sangat2 la kat blog aku ini... aku dah jarang sikit nak updated2 ni...
but at least aku tak de la sampai berbulan meninggalkan kau wahai blog ku...kau sentiasa di hati ku...wah cewaaahhh2.. ayat berjiwang la plak..

sebenarnya aku nak updated  story pasal ini tapi di sebabkan line kat sini agak kelam kabut sikit sebab budak-budak sibuk nak add/drop jadual depa semua tu..aku punya dah siap awal2 dan ini menunjukkan aku seorang yang cepat bertindak.. ok aku puji diri sendiri.. abaikanlah yew..!!! haha.. .so, agak terbantut la sikit..  bukan sikit tapi terlampau banyak aku nak updated , nak buat assagment , nak berfacebo0o.. (ni sudah menunjukkan bahawa aku tak kan buat satu kerja saje.. huhuuu ).. semalam aku dapat line pon kul 12 lebih..ok.. pulul12 lebih...!!! enta apa dorang buat sampai line begitu lembab... makan kew??? dan secara tiba2 la secara automatik aku jadi seorang insan yang tak berapa nak betul semalam @ m e r e n g .. !!! (motifnya -->> tak tahu nak buat apa...)

kerja yang aku lakukan ketika diriku dalam waktu sedemikian..

  • aku kacau orang sebab tak ada orang nak kacau aku.. time aku free time tu la tak ada orang nak pedulikan aku...waaa..~ jadi aku lakukan misi untuk kacau orang.. insan yang tak bersalah menjadi mangsa..ok aku tahu aku tak patot buat macam itu.. huhuuu... tapi apa yang aku boleh cakap.. Padan muka korang..!! haha... terdapat mangsa-mangsa yang telah aku miskol semalam termasuklah roomate aku sendiri..wee..aku turut melalak seseorang.. yang pasti aku melalak lagi best dari kucing gatai dok mengiauu-giauu.. ok tak ada kaitan pon.. huhuu...macam-macam lagu aku nyanyi la semalam.. jadi ini dah terbukti bahawa aku suka menyanyi... hahaha

come back to story yang aku nak update sepatotnya..  group aku ada buat present about Muzium Padi di Kedah hari tu.. pada 18 november aku dengan team group aku buat reseach kat muzium.. so , thanz pada member aku sakinah sebab sudi jadi drebar untuk kami walaupon agak terpesong sedikit perjalanan kita @sesat.. haha.. tapi dia memang drebar yang the best.. teror drift gitu.. hahaha.... jadi present semalam tak banyak komen dari lecturer sangat la..tenkiut to hema coz your present is the best.. (=   (ok aku just jadi model dok ngadap kat depan komputer control the slide... heee....)

info tentang Muzium Padi..
  • terletak di Gunung keriang , Kedah... kos pembinaan RM2.7 juta .. keluasanya 12000 meter dan ketinggian 20.5.. mempunyai 3 tingkat..
  • dirasmikan oleh KDYMM Tuaku Sultan Haji Abdul Halim Muadzam Shah pada 12 oktober 2004 bersamaan 27 Syaaban 1425. Muzium ini merupakan satu-satu muzium padi di Malaysia dan yang ke-4 di dunia selepas Japan , Germany dan Philippines
  • mempamerkan sejarah-sejarah penaman padi , alatan-alatan tradisional ,jenis-jenis padi , makanan dari penghasilan padi  dan terdapat lukisan mural yang sangat cantik yang mempamerkan kehidupan penduduk petani.  serius memang cantik dan nampak macam realiti lukisan mural ini
so, kalau korang nak tahu lebih lanjut pergi melawat Muzium padi ini.. murah jew just Rm3.00 untuk dewasa , Rm1.00 untuk budak dan kamera Rm2.00.. kita kan masyarakat timur yang tiap-tiap hari makan nasi.. jadi apa salahnya kita sendiri melihat sejarah dan pemprosesan padi ini...

so, jom kta tengok keistimewaan muzium ini..






group members


~hema , aku , hani..~



video

vidoe yang kitaorang buat untuk present.. ===> credit to Hema..




Khamis, 1 Disember 2011

Gathering sintokkian bloggers.. 29/11/2011

Assalamualaikum.. haLo0oo, alLo0oo...

Haha.. awat plak tibe2 mula dengan haha?? ok..sebelum story lebih lanjut aku nak cakap aku rasa bangga sekali nak cerita kali ini.. auuuccchhh ! !~ hahahaha .. betoi la..! seriously.. ! korang wajib percaya taw.. coz aku pon macam tak percaya.. heee.. bayangkan lah.. nanti lah aku cerita dan korang bayangkan.. hope korang jeles terlampau-lampau..! (wajib..)  hahahak.. (motif utama) wee..~

maaf lambat update..biasa lah aku ni suka tunggu masak dulu..baru la update..dalam perkataan kejam kot..~malas kot~ hahaha....ok lah pada 29/11/20011 start kul 3 petang , aku join satu gathering taw.. gathering ini di beri nama Gathering Sintokkian Bloggers.. so, yang turun dalam gathering tu semua bloggers UUM.. nama pon Sintokkian mesti la kat Sintok (nak kasi tahu Sintok dekat Kedah ok.. hee.. UUM ok..!) kira 18 blogger turun padang memeriahkan gathering ini..perr memang ge,pax wa cakap sama lu..hehehe.. dan sempoi lor.. gathering ini kami buat kat coOL blOg jew.. haha.. kami nak kasi support  kat tempat tu kan nama blog.. jeng2.. penganjur gathering ini Nizam ijam..caya la lu bro..~.. hehehe...

Actually 50-50 jugak lah aku nak datang coz aku ada dicussion group (banyak buzy ma..) hehe..Alhamdullilah habis awal.. so, da alang-alang discussion aku kat library n tempat gathering tu dekat.. ape lagi dengan tidak semenanya tanpa berfikiran panjang sepanjangnya aku pergi la sana.. first sampai tu alamak..! aku tak kenal..sape-sape pon tak kenal.. lansung tak kenal ! terpinga-pinga gak lah aku..tapi dorang ini semua ok , peramah.. so, aku boleh sesuai kan diri walaupon aku agak pemalu..ngeee... hahaha.. pemalu kah aku??? heee.. (saya ini muka yang tak tahu malu) .. hohoho...

so, ada lah aktiviti dilakukan dalam gathering tu.. first sekali.. kalau tak kenal maka tak cinta kan kan kan..wah2..hehe.. so, semua kena kenalkan diri.. n then lepas tu blogger2 share pengalaman dan tips mereka dalam dunia blog ini.. macam Fezal Mohd  pernah dapat income yang betoi2 aku pikir mashuk la dalam blog dia.. wah banyak untung la!!..dan Aqilah pula blog dia pernah masuk dalam majalah remaja... wah lagi best ini..macam irine nadia kan.. untungnya..!! hee..dan Nizam Ijam.. sape tak kenal dia.. dia lah yang paling popular dan terhangat sekarang taw.. manyak untung !!.pastu sesi kutipan duit baju... wah tak sabarnya nak dapat baju sintokkian bloggers!! nanti boleh pakai ramai-ramai.. mesti nampak comey..auuwww..!!(kali ini mesti ramai yang akan jeles..hehee..)

akhir sekali aktiviti dalam gathering ini mesti korang akan tahu punya..apa lagi picture time..haha..kali ini  diriku terasa macam artis dapat tangkap picture dengan semua blogger UUM..kira banyak jugak la picture kami amik waktu tu..time nak tangkap picture tu part aku suka...hohohoho...tak igat dunia..


All this picture credit to group sintokkian bloggers...

antara blogger yang hadir..==>> Atikah Abu Bakar , Ima Althafunnisa , Farah Awien ,Jer Azhar ,Anif Abdullah , Ariffin Janal , Abdullah Ghazali ,Shaharil Salman , Fezal Mohd , Esmeth Affan , Suhaili , Syaidatun Naimah , Anna Sya , Nurul Aqilah , Fiera Xierza , Efyna Didi , Raby Atul Edawiyah


~cOoL bLog~
kami sayang coOL bLog..hik3..



~sIntokKian blOggerS~




~Luv tHis Pix~
(hapPening si0t..hik3..)


~jEjaka sIntokKian blogGers~


~gAdis sIntokKian bLoggErs~


~sEmasa aCara diJalanKan~



AMARAN : tUtUp mAta anda..!!!  wink3..~ (=


~oPs..!! hahaha.. toLong aBaikan~