Jumaat, 30 September 2011

pesta konvo uUm..

Assalamualaikum..

haha..terlewat sikit nak kongsi cerita ini..
so,hari kejadian ini berlaku pada hari rabu yang lepas bersamaan 28/9/2011.. dimana uUm telah mengadakan hari konveksyen pada kiteorang punya senior yang telah berjaya menghabiskan pelajaran mereka di sini.. wah.. tahniah yew.. (alamak bila la aq plak.. hee.. ~2 tahun ag..huhu ~).. siyes memang gempax gler pembukaan dia.. macam2 persembahan ade tu.. dan yang paling dinantikan budak-budak uum iaitu aku la.. persembahan dari band HUJAN.. haha.. nyaris la waktu tu bukan ujan lain yang turun.. Band HUJAN sendiri yang turun ke uUm buat persembahan.. tapi agak menyedihkan saya tidak dapat melihat coz fuyooo...!!! ramainya manusia pada waktu itu... but im hepi..hee..shhyyy..!!*rahsia* actually mang ramai artis akan turun memeriahkan pesta konvo ini..bak kata kawan aku..

==banyaknya duit uUm== hee... well nak buat cam mane kan.. kami kan rich2 belako.. ~uwahahaha...~

sememangnya kalao hari konvo uum diadakan akan disambut meriah sekali.. dan macam2 artis akan dijemput datang.. jadi dengan ini mana2 yang dekat dengan uum (sintok,chalong,jitra,alor star,perlis or mana2 la di jemput hadir..=) ..rugi tahu kalao korang tak datang... macam2 ada bukan setakat artis dah macam kat genting highlands tahu kat uum ni.. ~ada funfair , gerai2 mknan , gerai2 jualan dan harganya pon berpatutan..~ jadi masih sempat anda untuk mai ke sini.. samapi 7/10/2011..

antara artis yang akan datang..~insyaAllah kalao tak hujan = banjir~

28/9 BAND HUJAN
29/9 KUMPULAN NASYID IN-TEAM
1/10 TOMOK OIAM,DANIAL OIAM & HAZIQ AF
4/10 M.DAUD KILAU & DATO' JEFFERYDIN
5/10 BUNKFACE
6/10 KUMPULAN NASYID FIRDAUS,HIJJAZ & MIRWANA
7/10 Ella


==##acara sepanjang perasmian konvo##==





haha..gambar noh di skrin ini saje saya dapat lihat..


ops artis duduk bersila.. =p

Selasa, 27 September 2011

jom tambah follower

Assalamualaikum..

dah lama tak mengisi segmen dalam blog ini..dengan rasmi segmen yang pertama eda join sejak menjejaki kaki ke uUm..~jeng2~




tarikh tutup : jumaat ini jam 3 petang..so,kalian semua ada masa nak join..(=

apabila berlagak menjadi seorang yang rajin..

Assalamualaikum..

yew2 eda taw eda da membiarkan tanah jajahan @ blog yg comey ini terbelangkalai..
xde post yang baru dalm blog ini sejak kembalinya ku kew bumi sintok..
actually saya rindu ngan dunia ini sebab tu nak rindu puas2 ~hipokrit aje~
hahaha..
sebenarnya nak katakan sibuk..xde lah sibuk mane pon..sempat gak la pergi lepak-lepak, shoping kat sini dan siap g tengok wayang...kira macam perkara aku da buat kat dunia ini..
tapi siyes jadual eda sem ini memang padat lor...coz hari selasa aku cuti..~ngadakan~
yewla jeles tahu sem2 sebelom ini member aku ada cuti..so, sem ni try la nak buat cam tu...
nah amik kau..hari lain jadual kau padat...~padan muka....cari nahas!!!~ dan sibuk dengan aktiviti2 lain...~saje meyibukkan diri~ dan perkara yang kesian blog ini dah tak bepenghuni selama berapa dekad...so, sori la mane yang suka skondeng blog ini..tak de ape2 yang terkini...cop! ade ke yang nak skondeng??heee...
jadi dengan i will back to update ape2 yang aku suka la yew..yew aku memang seorang yang agak rajin @pemalas terok..pada yang agak benci o tak suka..minta maaf la yew...bukan ape kesian la coz aku bagi nyawa kat blog ini tapi aku tak bagi nafas kat dia unutk bernafas..tak ke kejam itu namanya..hahaha...*sememangnya aku memang kejam*
untuk permulaanya..aku kena ubah la header blog ini..raya pon da habis tapi tak kan lah aku nak still pakai header lama tu..agak2 la beb..hee..so, klink2..bertukar header.. (header lama...header baru dalam proses) wink3....~
first header in this blog...





Sabtu, 10 September 2011

my little sis in uUm..

Assalamualaikum..

~lambat tol la eda nak updated ini kisahkan..  = = = = ~
welL sekarang i dah berada di bumi sintok lor.. ~weee...~ two days in here..
penat angkat barang2 semua..huhu..
buzy la nak angkat barang n kemas2 lagi..
korang nak taw x.. sampai tangan dan kaki eda sakit2 belaka.. ~da lama x exercise...~
sampai lebam taw kat tangan kanan... kesiankan..huhu..
tapi yang lagi kesian.. my little sis n merangkap orang yang paling rapat ngan eda kat sini dah meninggalkan eda bersama sakinah pembuliku..hehe...=p..(sampainya ati mu)..hee..actually dorang kena tendang duduk hostel lain la (petronas).. macam mane ini boleh berlaku!! grrr...!! eda plak stay la kat YAB ni.. huhu.. dan di bilik yang sama.. huhu dan roomate yang baru.. hee..



barang2 yang di bawa bersama.. sampai pendampingku siang dan malam terpaksa di tinggalkn..huhu..:(


saje nak tunjuk kasut baru..
(nampak macam kaki lelaki..)


dpp terbaik la.. =)

adoyai macam mane idopku di sini??? sape nak g kelas nan saya MAHANI??sape nak balik nan saya MAHANI??sape nak duduk sebelah saya naik bas nanti MAHANI??sape nak teman saya g beli makan MAHANI?? bilik sape saya nak lepak tiap2 malam MAHANI??sape nak dengar story saya nanti MAHANI??sape nak payungkan saya kalo ujan nanti MAHANI?? dan sape nak kasi sumber maggie tok saya MAHANi?? oh MAHANI...huhu..;'( ..waa..~ sedih ni..huhu... (tengok betapa pentingnya mahani pada saya taw... mahani come to mama.. hehehehe..=p

so,dulu eda selalu bergantung kat orang lain.. jadi terpaksa la eda berdidikari sekarang.. hidup ini tak boleh nak harapkan orang lain lor.. so,kepada korang yang telah melanjutkan pelajaran or pergi mana2.. cuba lah berdidikari sama macam saya ini.. jangan bergantung kat orang.. nanti kam0oo yang susah.. huhu...

mahani



kami ini gler bergambar sikit.. 
sikit kew??hee... =p

p/s : pesanan kat adik junior UUM yang jumpa saya nanti.. jangan tanya saya ek mane2 tempat la..saya ini bukan lah tahu sangat...===(pengalaman tadi : ada budak tnya tandas kat cafe mane.. saya tak tahu kat mane jadi saya kasi tahu tandas yang agak jaoh la kat dia.. tandas kat dewan penginapan maumalat..hee...sori yew..*sebab saya mana selalu makan kat cafe dan tak amik tahu la plak pasal cafe..janji saya dapat makanan dan cafe pon dah berubah wajah..cantik macam cafe kat hotel*) .... wink3...~
Assalamualaikum..

~lambat tol la eda nak updated ini kisahkan..  = = = = ~
welL sekarang i dah berada di bumi sintok lor.. ~weee...~ two days in here..
penat angkat barang2 semua..huhu..
buzy la nak angkat barang n kemas2 lagi..
korang nak taw x.. sampai tangan dan kaki eda sakit2 belaka.. ~da lama x exercise...~
sampai lebam taw kat tangan kanan... kesiankan..huhu..
tapi yang lagi kesian.. my little sis n merangkap orang yang paling rapat ngan eda kat sini dah meninggalkan eda bersama sakinah pembuliku..hehe...=p..(sampainya ati mu)..hee..actually dorang kena tendang duduk hostel lain la (petronas).. macam mane ini boleh berlaku!! grrr...!! eda yplak stay la kat YAB ni.. huhu..



adoyai macam mane idopku di sini??? sape nak g kelas nan saya MAHANI??sape nak balik nan saya MAHANI??sape nak duduk sebelah saya naik bas nanti MAHANI??sape nak teman saya g beli makan MAHANI?? bilik sape saya nak lepak tiap2 malam MAHANI??sape nak dengar story saya nanti MAHANI??sape nak payungkan saya kalo ujan nanti MAHANI?? dan sape nak kasi sumber maggie tok saya MAHANi?? oh MAHANI...huhu..;'( ..waa..~ sedih ni..huhu... (tengok betapa pentingnya mahani pada saya taw... mahani come to mama.. hehehehe..=p

so,dulu eda selalu bergantung kat orang lain.. jadi terpaksa la eda berdidikari sekarang.. hidup ini tak boleh nak harapkan orang lain lor.. so,kepada korang yang telah melanjutkan pelajaran or pergi mana2.. cuba lah berdidikari sama macam saya ini.. jangan bergantung kat orang.. nanti kam0oo yang susah.. huhu...

p/s : pesanan kat adik junior UUM yang jumpa saya nanti.. jangan tanya saya ek mane2 tempat la..saya ini bukan lah tahu sangat...===(pengalaman tadi : ada budak tnya tandas kat cafe mane.. saya tak tahu kat mane jadi saya kasi tahu tandas yang agak jaoh la kat dia.. tandas kat dewan penginapan maumalat..hee...*sebab saya mana selalu makan kat cafe dan cafe pon dah berubah wajah..cantik macam cafe kat hotel*) .... wink3...~

Selasa, 6 September 2011

Aku kaya ...uwahahaha (gelak besor)

Assalamualaikum..

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.ptptn.gov.my%2Fdocs%2FTENTATIF%2520PELAJAR%2520LAMA%2520SEPT_WEB.pdf&h=sAQBf2AKMAQDZDIsKcz9AMD1dgI7w7lj7Tl89vmb8eAqTTg


hahaha...~im rich~
wink...~
just buat sementara waktu *awal sem*..
(tapi awal plak dia masok ek)
bila dah akhir sem3...
pokai=bankrap..
time tu la...
MAK. . . . . . . . . . . . =p


cilok d google.. 




p/s : actually tak g check lagi la ni..heee...

Isnin, 5 September 2011

raya-my ladies-sumpahan=oversea ..

Assalamualaikum..

raya~raya~raya~ .....
haha ..da raya ke bape baru nak story2 sal kejadian raya..
+
+
+
alamak awk terlewat la antie!!
eh2 ada ku kesah?? suka hati la...(jawapan agak terkuang masam..) heee..
raya tahun x bape hot la..
just simple mimple timple jew..
beraya sakan???
just pergi rumah sedara2 dekat dan kawan2 baik jew...
tangkap picture raya sakan???
i bukan model la..hehe..
-
-
-
~actually model ni mo0d dia dah ghaib~
-
-
-
ooo000 eda kena sumpahan la raya ke3 selepas bertemu my ladies2 semua
(hepinya ketemu korang..mis korang sangat2)

picture kami di palace of the golden horses 
(marliza,aku,rin,jue)

'
'
'
'
sumpahan
~demam~ ..huhu..
tapi 
you alL jangan risau i dah ok da darl...heeppyyy!!!wink3
tapi
masih terkemet idong ni coz selsema masih terlekat..huhu :'(


my kaum kerabat (ini separuh jew)
~ramai kena tinggal~



kawan2 terbaikku..



kanak2 yang comey3..
*comey2kan mereka macam saya*
~perasan btoi perempuan ini~


video


video

adik2 jangan buat macam ni taw..akak eda tak main tapi tengok orang main jew..
yeke??boleh percaya??hahahak..=P

*
*
*
terasa sedih plak..
uwaaaa....~

eda nak balik oversea dah
>menghitung hari..<
huhu..sedih2..
US (ulu sintok)
i'm coming 
(menjerit dalam aty penuh excited...)
oo00uuchh!!
wee....~

p/s: (alL this picture mak sedara eda punya..eda x tangkap picture lansung raya ni..wee...)
        ~maktih eda amik picture ini kat facebook maktih*credit to mak tih*~