Selasa, 27 Disember 2011

Himpunan mahasiswa & Konsert Maher Zain ++ setahon 7 bulan

Assalamualaikum..

Entry kali ini teramat la sesangat-sesangat gembira untuk bertulis dan berbicara...okie ! ayat tu mugkin susah nak korang paham sebab ayat tu aku pon sendiri terbelit-belit jugak kot nak paham.. haha.. abaikan jewla.. aku kasi ayat senag untuk korang ngerti yew.. perasaan aku untuk tulis entri ini adalah sangat gembira sekali..auwww...~ heeee....

Korang kenal tak siapa dia Maher Zain.. ala nama Mail Zain tu... ops silap orang bukan dia okie.. ! Maher Zain la yang femes dengan lagu `InsyaAllah` , `Barakallah` , `For the rest of my life`  auucchhhh...haha... hari tu dia buat konsert tahu kat Perak.. so, sape pergi konsert dia tu?? okie ! salah satunya aku la pergi konsert dia.. emm komen aku terhadap konsert tu memang best la sebab pengacara dia memang gempax n sporting la.. sape lagi Datuk Ac Mizal kita.. wah kelas gitu dah dapat gelaran Datuk... lupa plak nak cakap tahniah..(itupon kalau dia ada terjah blog aku ini.. aku amatlah berbesar hati (perasan da !!) tapi kalau Maher zain baca.. fuuhhh memang gempak la..tpi konpem la dia tak kan paham lain la kalau Mail zain.. weee..~

Sebenarnya hari tu ada Himpunan Mahasiswa untuk Rakyat..so, mengabungkan semua  anak-anak Perak..Eh2 tapi saya anak Pahang la.. anak jati Pahang !! saya tegaskan lagi..!! jangan igat saya berpaling tadah kat negeri saya tahu.. hehe... di sebabkan kami ada kekosongan , dengan berkat dari kawan aku iaitu MisS Tiara (anak Perak) telah mengajar aku ikut serta dan aku berbesar hati dapat mengikuti program tersebut.. dapat tengok Maher Zain plak tu.. mane boleh lepaskan peluang kan kan kan...

Waktu perhimpunan mahasiswa tu, kami semua para pelajar berkumpul kat stadium Indera Mulia untuk ceramah daripada menteri besar Perak, Yab Dato` Seri Diraja Dr. Zambry Bin Abd Kadir...okie..! kat situ aku dapat lihat ceramah yang disampaikan oleh menteri besar memang amat berguna dan memberi semangat kepada mahasiswa.. Malahan ramai mahasiswa yang hadir pada hari tersebut termasuklah UUM sendiri , UPSI, UUM, UNIMAP , UITM ,Politeknik , Maktrikulasi dan lain-lain lagi la.. memang ramai la mahasiswa dalam stadium tersebut.. 

Kebetulan pulak tahun depan tahun melawat Perak ..so , pada sebelah malam tu, konsert Maher Zain kat stadium Perak.. perrghh memang ramai gilar la datang tengok.. tiket free makna tak nya.. dah tu Maher Zain plak tu yang datang.. lagi la ramai..penuh stadium... !! wa cakap sama lu..~ heee.... Ramli Sarip dan Ifan Makki pon datang membuat persembahan.. tapi yang paling saya tunggu lagu For the rest of My Life la.. first igatkan tak de tapi terkejut gler la..siap Maher Zain nyanyi dua version tu malay n english.. alahai longlai saya time tu.. dah tu dia ada pakai baju melayu..perr.. memang hensem la..siap bersongkok n bersamping gitu..
dah nampak cam orang melayu taw..! tergoda sedikit.. lalalalala~


so, akhir kata aku sajikan picture-picture pada hari kejadian..
this picture credit to Mis Tiara n Mr Fyzul..


gabungan semua mahasiswa..







Konsert Maher zain 



segak Maher Zain berbaju Melayu kan..



kami lagi segak pakai baju Maher Zain.. hehe



okie hari itu jugak aku telah di beri kesempatan untuk bertemu dengan seseorang.. haha.. (ayt x ley bla dowh)
hihihihik.....
(okie ! siapakah dia==>> jeng2.. nati saya story-story lebih.. dia ialah Dramaxking yang aku kenali hampir setahun 7 bulan yang tak pernah aku temui cuma selalu berhubung melalui hpon jew.. tapi alhamdulillah hari tu aku telah menemui dia.. bersua-muka, bertentang mata, berbicara face to face dengan dia.. akhirnya terlaksana jugak hajat aku untuk bertemu dengan dia.. selamat kau mr dramaxking...hahaha..kebetulan plak aku jumpa dia 24/12/2011 dan pada hari esoknya 25/12/2011 hari jadi dia.. haha.. untungkan dia kan..hehehe.. okiee! cukup da ek story sal ini.. ada masa aku story cam mane kenal dia.. haha
(tapi kalo aku wat novel story kami ni ok gak kan..>>salah satu komen dari kwan aku di facebook macam cite novel << hahaha...





Khamis, 22 Disember 2011

ragam student tourism management UUM semester 3 '2011'

Assalamualaikum..

yeAaaahhhh.....toink3.. saya datang lagi.. ! haha
okie..! aku memang lah akan datang..bLog aku kan..
so, sape lagi tak updated lau bukan aku..
okie..! tak de kaitan pon.. haha
saje wat iklan free kan..heee...~

tak ada apa nak h0t story pon..
just nak letak kenangan dalam blog aku ni ha..
as you all know..
aku akan abadikan semua kenangan ku dan cerita ku 
dalam blog ini..
so, kalau tak suka sila la pangkah page ni.. haha
eh2..jangan read la dulu tak pon kalau malas sangat..
coment or tinggalkan jejak anda yew..wee..~
okie..! ini pon iklan free gak okie.. 
haha

korang semua tahu2 kan..
yang aku adalah seorang student tourism managment kat UUM..
yang pemalas,berangan,kuat menguap,berborak,makan..
hahahahahaha......
so,beberapa minggu yang lepas kami student tourism managment semester 3 telah menghadiri sesi fotografi..
okie..! selama ada kat UUM , ni first time aku hadiri sesi fotografi macam ini..
bukan semua yang hadir tapi memang cukup meriah lah..
korang memang the best la..satu words nak kasi kat korang semua..
G E M P A K & S P O R T I N G ...! (ok terlebih plak)

belom shoot lagi kami telah buat sesi fotografi sendiri..
okie..! kata lain giler bergambar.. (terutama aku la.)
hehehe...
cair jugak la make-up aku...
opss...!!
lalalalalalala....=__=
nanti la aku updated gambar yang kiteorang amik pada hari tu.
coz tak dapat lagi la..huhuu...


ni semua gambar di sebalik takbir sesi fotografi kami..
tema pada hari itu BLUE KALER...
rasa pink pon ok gak kan.. hahaha





picture atas tu susunan kami sendiri..
picture bawah susunan fotografi kami..
(mana satu yang menarik ek??jeng..!)




gaya terbEbas kami.. haha





gaya terbAbas kami.. haha



ops terupload plak.. haha
^^,
actually banyak sangat picturenya ..
so, ini saje yang termampu aku nak upload.. (=


alL this phot0 crEdit t0 cahaya pelangi
(tenkiu  yew awak sebab awak telah mewarnai entri saya ini...) wink...3







Isnin, 19 Disember 2011

video yang sweet dari Dena Bahrin

Assalamualaikum...

just nak sharing something la kat blog yang tak seberapa ini..
semalam time buka facebook..
terserempak dengan satu vidoe ini...
(selalu kalau ada vidoe yang menarik, aku akan terjah..tk kisah bape lama kena tunggu)
tunggu punya tunggu..tengok punya tengok..
vidoe ini sweet sangat2..
terus post kat facebook ak taw.. hehe
aku tengok hampir nak menitis air mata gak taw.. hee..
alakah indahnya macam ini..
(konpem semua gadis mesti impikan sedemikan..) kan kan kan
romantik giler la...
jom sama-sama kita terjah vidoe ini.. (=





sweetkan sweetkan...
actually aku pun tak kenal sapa dia sebenarnya..
hehe 
dan lepas tu 
aku pergi la plak terjah plak blog dia..
ok dia memang comel..wanita muslimah sememangnya pilihan hati setiap jejaka la.. 
betul tak betul tak... hehe...
tahniah kepada Dena Bahrin atas majlis pertunangan pada 17 desember 2011..





(siapakah jodoh ku nanti yew..==abaikannya.)

Jumaat, 16 Disember 2011

senyum dengan rice cooker... (=

Assalamualaikum...

Today is bengang day untuk aku.. ops bukan today la.. tapi semalam la..
ok tahu lambat updated.. haha
saya duduk layan facebokk jap.. 
ops bukan sekejap tapi dah lama sangat yew....~stiill buka sampai sekrang pukul 3 pagi..~

why???? bengang day ???
waa..~ rice cooker saya rosak balik..
kali ini memang tahap rosak giler2..
tempat sesuai kat tong sampah.. lalala...~
bengang ni bengang..
ok tahu saya tak di benarkan bawa rice cooker kat sini..
salah di sisi undang2.. 
ok tak masuk penjara pon..! haha



banyak banyak banyak banyak G E R A M...!!!! grrrrRRRrrrr... !!!!



tapi tadi kira sempat gak lah aku duduk masak nasi, sardin nak makan tengah hari..
ok ini menunjukkan aku rajin kot.. haha
tapi..
untuk makan malam.. nak masak nasi goreng n then..

ancos terus.. tak boleh gune terus.. huhuu
itulah guna lagi barang murah n cikai..

tu dia amik sapa suruh beli barang cikai dan murah..
ok memang murah harga bawah rm 50.. huhuuu...
tak sampai 3 bulan da rosak..
bukan pertama  tpi yang kali ke2...
waaa...~ gerammmmm.....!!! huhuuuu....

nasihat saya..===>> senyum selalu yew... chheesseeeee...!!! (=
(ok tak de kaitan pon dengan aku coz aku tak senyum) 
huhuuuu....





Isnin, 12 Disember 2011

assignment==>> muzium paddy

Assalamualaikum...

Hyee22...elLoo0ooww...22...
ok sebelum itu aku nak minta maaf sangat2 la kat blog aku ini... aku dah jarang sikit nak updated2 ni...
but at least aku tak de la sampai berbulan meninggalkan kau wahai blog ku...kau sentiasa di hati ku...wah cewaaahhh2.. ayat berjiwang la plak..

sebenarnya aku nak updated  story pasal ini tapi di sebabkan line kat sini agak kelam kabut sikit sebab budak-budak sibuk nak add/drop jadual depa semua tu..aku punya dah siap awal2 dan ini menunjukkan aku seorang yang cepat bertindak.. ok aku puji diri sendiri.. abaikanlah yew..!!! haha.. .so, agak terbantut la sikit..  bukan sikit tapi terlampau banyak aku nak updated , nak buat assagment , nak berfacebo0o.. (ni sudah menunjukkan bahawa aku tak kan buat satu kerja saje.. huhuuu ).. semalam aku dapat line pon kul 12 lebih..ok.. pulul12 lebih...!!! enta apa dorang buat sampai line begitu lembab... makan kew??? dan secara tiba2 la secara automatik aku jadi seorang insan yang tak berapa nak betul semalam @ m e r e n g .. !!! (motifnya -->> tak tahu nak buat apa...)

kerja yang aku lakukan ketika diriku dalam waktu sedemikian..

  • aku kacau orang sebab tak ada orang nak kacau aku.. time aku free time tu la tak ada orang nak pedulikan aku...waaa..~ jadi aku lakukan misi untuk kacau orang.. insan yang tak bersalah menjadi mangsa..ok aku tahu aku tak patot buat macam itu.. huhuuu... tapi apa yang aku boleh cakap.. Padan muka korang..!! haha... terdapat mangsa-mangsa yang telah aku miskol semalam termasuklah roomate aku sendiri..wee..aku turut melalak seseorang.. yang pasti aku melalak lagi best dari kucing gatai dok mengiauu-giauu.. ok tak ada kaitan pon.. huhuu...macam-macam lagu aku nyanyi la semalam.. jadi ini dah terbukti bahawa aku suka menyanyi... hahaha

come back to story yang aku nak update sepatotnya..  group aku ada buat present about Muzium Padi di Kedah hari tu.. pada 18 november aku dengan team group aku buat reseach kat muzium.. so , thanz pada member aku sakinah sebab sudi jadi drebar untuk kami walaupon agak terpesong sedikit perjalanan kita @sesat.. haha.. tapi dia memang drebar yang the best.. teror drift gitu.. hahaha.... jadi present semalam tak banyak komen dari lecturer sangat la..tenkiut to hema coz your present is the best.. (=   (ok aku just jadi model dok ngadap kat depan komputer control the slide... heee....)

info tentang Muzium Padi..
  • terletak di Gunung keriang , Kedah... kos pembinaan RM2.7 juta .. keluasanya 12000 meter dan ketinggian 20.5.. mempunyai 3 tingkat..
  • dirasmikan oleh KDYMM Tuaku Sultan Haji Abdul Halim Muadzam Shah pada 12 oktober 2004 bersamaan 27 Syaaban 1425. Muzium ini merupakan satu-satu muzium padi di Malaysia dan yang ke-4 di dunia selepas Japan , Germany dan Philippines
  • mempamerkan sejarah-sejarah penaman padi , alatan-alatan tradisional ,jenis-jenis padi , makanan dari penghasilan padi  dan terdapat lukisan mural yang sangat cantik yang mempamerkan kehidupan penduduk petani.  serius memang cantik dan nampak macam realiti lukisan mural ini
so, kalau korang nak tahu lebih lanjut pergi melawat Muzium padi ini.. murah jew just Rm3.00 untuk dewasa , Rm1.00 untuk budak dan kamera Rm2.00.. kita kan masyarakat timur yang tiap-tiap hari makan nasi.. jadi apa salahnya kita sendiri melihat sejarah dan pemprosesan padi ini...

so, jom kta tengok keistimewaan muzium ini..






group members


~hema , aku , hani..~



video

vidoe yang kitaorang buat untuk present.. ===> credit to Hema..




Khamis, 1 Disember 2011

Gathering sintokkian bloggers.. 29/11/2011

Assalamualaikum.. haLo0oo, alLo0oo...

Haha.. awat plak tibe2 mula dengan haha?? ok..sebelum story lebih lanjut aku nak cakap aku rasa bangga sekali nak cerita kali ini.. auuuccchhh ! !~ hahahaha .. betoi la..! seriously.. ! korang wajib percaya taw.. coz aku pon macam tak percaya.. heee.. bayangkan lah.. nanti lah aku cerita dan korang bayangkan.. hope korang jeles terlampau-lampau..! (wajib..)  hahahak.. (motif utama) wee..~

maaf lambat update..biasa lah aku ni suka tunggu masak dulu..baru la update..dalam perkataan kejam kot..~malas kot~ hahaha....ok lah pada 29/11/20011 start kul 3 petang , aku join satu gathering taw.. gathering ini di beri nama Gathering Sintokkian Bloggers.. so, yang turun dalam gathering tu semua bloggers UUM.. nama pon Sintokkian mesti la kat Sintok (nak kasi tahu Sintok dekat Kedah ok.. hee.. UUM ok..!) kira 18 blogger turun padang memeriahkan gathering ini..perr memang ge,pax wa cakap sama lu..hehehe.. dan sempoi lor.. gathering ini kami buat kat coOL blOg jew.. haha.. kami nak kasi support  kat tempat tu kan nama blog.. jeng2.. penganjur gathering ini Nizam ijam..caya la lu bro..~.. hehehe...

Actually 50-50 jugak lah aku nak datang coz aku ada dicussion group (banyak buzy ma..) hehe..Alhamdullilah habis awal.. so, da alang-alang discussion aku kat library n tempat gathering tu dekat.. ape lagi dengan tidak semenanya tanpa berfikiran panjang sepanjangnya aku pergi la sana.. first sampai tu alamak..! aku tak kenal..sape-sape pon tak kenal.. lansung tak kenal ! terpinga-pinga gak lah aku..tapi dorang ini semua ok , peramah.. so, aku boleh sesuai kan diri walaupon aku agak pemalu..ngeee... hahaha.. pemalu kah aku??? heee.. (saya ini muka yang tak tahu malu) .. hohoho...

so, ada lah aktiviti dilakukan dalam gathering tu.. first sekali.. kalau tak kenal maka tak cinta kan kan kan..wah2..hehe.. so, semua kena kenalkan diri.. n then lepas tu blogger2 share pengalaman dan tips mereka dalam dunia blog ini.. macam Fezal Mohd  pernah dapat income yang betoi2 aku pikir mashuk la dalam blog dia.. wah banyak untung la!!..dan Aqilah pula blog dia pernah masuk dalam majalah remaja... wah lagi best ini..macam irine nadia kan.. untungnya..!! hee..dan Nizam Ijam.. sape tak kenal dia.. dia lah yang paling popular dan terhangat sekarang taw.. manyak untung !!.pastu sesi kutipan duit baju... wah tak sabarnya nak dapat baju sintokkian bloggers!! nanti boleh pakai ramai-ramai.. mesti nampak comey..auuwww..!!(kali ini mesti ramai yang akan jeles..hehee..)

akhir sekali aktiviti dalam gathering ini mesti korang akan tahu punya..apa lagi picture time..haha..kali ini  diriku terasa macam artis dapat tangkap picture dengan semua blogger UUM..kira banyak jugak la picture kami amik waktu tu..time nak tangkap picture tu part aku suka...hohohoho...tak igat dunia..


All this picture credit to group sintokkian bloggers...

antara blogger yang hadir..==>> Atikah Abu Bakar , Ima Althafunnisa , Farah Awien ,Jer Azhar ,Anif Abdullah , Ariffin Janal , Abdullah Ghazali ,Shaharil Salman , Fezal Mohd , Esmeth Affan , Suhaili , Syaidatun Naimah , Anna Sya , Nurul Aqilah , Fiera Xierza , Efyna Didi , Raby Atul Edawiyah


~cOoL bLog~
kami sayang coOL bLog..hik3..



~sIntokKian blOggerS~




~Luv tHis Pix~
(hapPening si0t..hik3..)


~jEjaka sIntokKian blogGers~


~gAdis sIntokKian bLoggErs~


~sEmasa aCara diJalanKan~



AMARAN : tUtUp mAta anda..!!!  wink3..~ (=


~oPs..!! hahaha.. toLong aBaikan~


Ahad, 27 November 2011

rumate ku dengan virus UNTUNGLAH...

Assalamualaikum...

Aku akan taip secepatnya mungkin untuk entry ini.. ~yes mula dari sekarang...!~
hoho..semenjak diriku bernasib malang dalam undian bilik hari itu..aku dapat rumate baru..macam mane aku jumpa dia?? jeng2...actually aku dah lama kenal si gadis ini..dari semester satu lagi..so, secara kebetulan aku tak tahu nak cilok budak mane jadi rumate aku untuk sem ni..
so, tibe-tibe datang mereng aku post kat fb..haha..actually saje kot post kat fb..kira ayat dia macam ni la..`malang nasibku tercampak..sape nak jadi rumate aku..`..so,si gadis ini pon komen n dia nak jadi rumate aku..aku dengan muka yang agak terkejut waktu itu?? seriuosly?? memang seriuos la.. wah tak sangka aku temui rumate di muka buku..igat cinta muka buku je kew??rumate muka buku pon ada taw..!!heee...
so,sekarang kami rumate berdua la...si gadis ini comei , baik , kelakar dan paling penting kepala kau sama dengan aku yang agak mereng ni..!!hihihihik...jadi dengan tiba2 tadi kamii.........dengan tiba2....
giler bergambar la plak tadi...hohoho...posing2 la kat depan laptop..a..hik3...tapi yang aku tak boleh bla...rumate aku kena virus hari ni..waaaa.... tension2...hahahahahak....tak tahu la hang macam mane ley melekat dengan virus ini?? virus ini dinamakan sebagai virus U.N.T.U.N.G.L.A.H....korang hati-hati tahu..aku pon hampir-hampir nak terkena ni...
~cuussshhh2 main jauh-jauh virus ni..kang aku spray baygo0n baru taw...hee..~
enta bape kali malam ini dia cakap unutnglah..lebih kot dari 10 kali..dah tu kat facebook..abis komen untunglah dia dok tulis kat member dia dan termasuk lah kat aku ni hah!... hahahaha...

UNTUNGLAH KAU KENA VIRUS UNTUNGLAH EK.... weee.~~ (=

nah amik semua pix webcam aku upload...









dia la rumate ku @watak gadis dalam entry ini..

==NUR SYUHADA BINTI MOHD NOOR==


UNTUNGLAH....!!!!! (=

Jumaat, 25 November 2011

GIVEAWAY : IRINE NADIA nak kasi MIRACLE TAB for FREE !

Assalamulaikum..


seriously bertapa terkejutnya diriku apabila skondeng blogger wanita femes Irine Nadia (tukang skondeng ..hee... ) mengetahui dia buat giveaway kasi produk yang korang ley tengok kat atas tu secara percuma... dah tu bernilai rm150.. seriously ?? hahaha.. mmg serious la... so, apa lagi aku nak join la.. mana lah taw tuah nasib badan dapat kew... hehehe.. (beruntungnya kalo dapat ^-^ )

antara sebab saya nak sangat2 produk ini ==>>

saya pon nak jadi cantik macam Irine Nadia ...hik3.. (sememangnya saya amat mengangumi kulit dia yang cantik tu lor) ..ops ade kaitan kew dgn sebab tu.. wee...~actually saya seperti gadis-gadis lain la irine yang mengalami masalah jerawat , warna kulit tidak sekata dan ada bintik-bintik hitam..huhuu.. kalo dapat jerawat tu memang mengambil masa la nak hilangkan.. sabor jewla...huhuu...saya tak suka jerawat..! irine mesti xsuka gak kan?  (semua orang tak suka kan)...grrr...! masa tu kenalah tepek fundation n bedak tebal2 nk g kelas untuk cover2 jerawat kat muka tu n nak cover gak bahagian warna kulit saya tidak sekata la..kat bahagian tepi pipi muka saya ni cerah , bhgian bawah mata terlampo gelap ,bhagian pipi gelap n dahi plak terlampo cerah sikit..kalau tengok dah macam bendera Pahang kulit ni..! huhuu..seriously kalau irine dalam situation cam ni mest rasa rimas kan..huhuu.. kalau irine nak tahu di muka saya ada bintik-bintik hitam.. sampaikan adik n kawan-kawan kolej saya tegur.. huhuu.. :'( ..terasa malu plak apabila d tegur sedemikian.. huhuu.. 

so, dah tak tahu nak buat macam mana.. nak try produk apa.. buat masa ini sabor jewla.. mana lah tahu kalau menang this produk.. try pakai... insyaAllah mane lah tahu  produk MIRACLE TAB ini boleh membantu saya kew.. saya akan terus stay dengan produk ini..

hehehe.. hope saya dapat menang giveaway dari irine nadia yew.. wink3... <3


Rabu, 16 November 2011

kata hikmat

Assalamualaikum..




this blog will change..
stay tuned...
^-~

Ahad, 13 November 2011

irine nadia marcello bermurah hati..(:

Assalamualaikum...~

Sejak meningkat dewasa ni..nafsu tok mengatai tu terlebih la sikit..aauuwww....~ok seriously sikit jew ok..! (yekew) hohoho...entri sebelom aku ade story sal my frewn weddings..so, mungkin nafsu itu semakin membuak-buak dan menjadi gempax bumi dalam diri ku...GATAI!!!! amik kau...~ hahahak..tak ada sampai tahap macam itu la..saje jew aku cakap-cakap kosong 0ooo000 je...gurau jew.....

Irine Nadia Marcello sape tak kenal dia??? meh nak kasi sekeh-sekeh kuat-kuat double-double kat kepala tu.. grrRRrrrr...! hahahahak... selalu sape yang ada blog2 ini konpem la korang akan kenal lah gadis comel ini yang memiliki dua ekor gigi rabbit...dia memang comel...~seroiusly..! memang comei~ wink3..tapi mane-mane jejaka yang telah terpikat dengan dia , harap maklum permohonan anda di tolak...eceh aku plak jawab unutk dia..uwahahaha...dia dah dimiliki...(tapi saya belum lagi..wink3..^_~...hek3..)

tak lama lagikan nak cuti sekolah...wah tak sabarnya nak cuti..hohohohoho...seperti kita tahu kalau sebut pasal cuti , banyak la majlis kenduri-kendara akan ada sampai cik kiah, cik senah, cek bedah sampai jadual dorang pack kena datang kenduri mengalah menteri taw...

Jadi cik comei Irine kita ini telah berbesar hati untuk menyewakan baju pertunangan dia lengkap sekali dengan tudung dia...kira satu full set la untuk dress tu ...pada yang sape yang peninx kepala , pecah otak cari baju untuk tunang or nikah boleh sewa dress kat dia..hee... Dress yang dia nak sewa tu memang cantik bangat...!!korang boleh klik sini untuk tengok gambar-gambar baju tersebut===>>> dress Irine Nadia Marcello
 (kalau mak pakai mesti bertambah berseri-seri...hohohoho)wajib terpikat ok...!heeee....=p

so, pada yang berminat boleh terus kat dia emeil...


 irine_nadia@hotmail.com




dress yang disewa oleh irine nadia marcello

cantik kan dree ni..(cik irine saya nak boleh x??) 
hehehehek..... =p



gambar==credit to irine nadia marcello

Selasa, 8 November 2011

my friends wedding

Assalamualaikum__________(=

Wah2 tak sangka kawan aku da kawin pada 7 november 2011...wink2...~
kelas kau gitu rin..hehehe...kau da langkah bendul aku ni rin kawin dulu..ggrrr...!!hahaha...(just kidding)..kau memang look gorgeous hari tu...kau dengan sopi memang nampak cute sangat kat atas pelamin...auuucccwww...~ heeeee....

Teringat plak waktu zaman-zaman kite remaja-remaja dulu...ala time2 kite form4....aku selalu kacau kau dengan wani...ada saja kerja nakal aku buat kat korang kan kan kan...haha..saje bergurau..hee...=p..pastu banyak kita share time form6 dulu...kau lah sahabat paling rapat dengan aku time tu...kite share macam-macam story , gosip , makan minum time rehat , homework n paling penting gosip girl...weee....~

Dulu kite semua tertanya-sape dulu la naik pelamin antara geng kita...tengok-tongok kau dulu pecah tradisi...kau da jadi isteri orang...fuy00ooo..!kelas gitu mak...! kalah aku ni...hehe...abis aku bila plak ni...tingin gak...uwahahahaha......gatainya aku ni..! =.= ...hahahaahahak...eh bukan macam tu la...aku tingin gak nak pakai baju wedding dress...kau memang nampak so gorgeous hari tu...cantik gler dengan hasil andaman dari kawan kita adylla rosman....so, sape yang duduk dekat2 area Raaub (Pahang) perlukan khidmat andaman dia contact dia taw..promote kau jap dila...hehe....pastikan aku dapat share2 taw....hahahahahak...so,who the Raub next t0p wedding..???jadi siapa akan ikut langkah lepas ini??jeng2......

So, to my friends NUR AMARINA BINTI YAHYA dan WAN MOHD SOPI BIN WAN SALLEH...
____tahniah buat korang berdua...semoga bahagia ke anak cucu cicit dan sehingga akhir hayat_____



cute kan dorang...



antara artis-artis yang datang...hehehe....


berposing dengan permaisuri hari tersebut...wink3..
(hahaha...aku nampak gem00ook la plak...salah baju...!!heee)

jeng3...
##maksud jeng3..sape dulu akan naik pelamin antara kami##
--teka-teki--



`rin,jangan lupa aku jadi mama angkat kat anak kau nati..cepat-cepat dapat baby..hahahak..(gurau jew)`
doa-doakan aku supaya akan jejaki langkahmu nanti...weee...insyaAllah~ =p
(ok abaikan ayat di atas...)heee...

segmen aku adalah blogger

Assalamualaikum______________.....(=


hahahaha....da lama x updated blog atas sebab-sebab tak dapat di elakkan..!!!
tibe2 saje...______
jeng2....
terus muncul segmen ape kes...??
weeee....
sebenarnya secara tidak lansung da dapat online tengok2 ade segmen menarik..
kite share2 la
==tajuk dia==
`aku adalah blogger`...
jadi adakah aq ini seorang blogger??
jennggg2..____
so,kalo korang sorang blogger ada bran...!!
~join this segmen...wink3~
klik here ting t0ng

Isnin, 24 Oktober 2011

enTa la xde title yang sesuai...bedal jew....

Assalamualaikum...

hahaha...pemalas tol la nak updated blogkan..bukan malas la..buzy,buzy,buzy~alasan lap0ook..~ eh..siyes mmg buzy..assgmnt berlambak ditambah dengan kuiz n midterm plak..perrggghhh wa cakap sama lu..~memang penat gLer...tak larat...nak dipendekkan cerita la...selepas selesai semua tanggungjawab yang saya kena selesaikan before cuti ini, dengan ini saya telah diserang dengan ...jeng3...
~saya pening kepala~huhuuuuuu........pergghhh...mmg sakit sangat2 teramat sangat la...
secara tidak lansung, saya telah menceritakakn hal demikian kepada orang2 tersayang..mereka suruh saya makan OBAT...!!!!! grrrr....ape ni suruh aq makan obat..alamak....adoyai.....bab2 ni la paling aq lemah sekali la...kalau dijadikan game..aq la orang pertama akan kibarkan bendera putih....
==statement berani maty....------->>>>saya buka takut makan obat tapi saya tak suka<<<<--------- heee....
hohohoho...kalau dapat aq menulis memang tak kan stop la..mau macam karangan aq dibuat..ngeee..~ biasa la...tibe3 plak line laju gler..selalu kalau nak buka blog..alamak lambat tu...macam semut tonggek jalan untuk menunjukkan ketonggekkan nya pada kita...sampai aq give up ok...tapi hari ini..siap boleh tengok youtube..laju tu...haha..sekarang aq da tak pakai broband so, bergantung pada mana2 line yang aq cilok la....pokai la...huhuu....so,budak2 pon dah ramai balik sebab tu line laju gler..ape lagi kita guna la kuasa yang ada sebaik mungkin...hahaha...~fire3~ hee..=p...~manusia tamak betoi la.....tunggu esok malam aq pulak yang akan balik...wah excitednya...
mama, anakmu kembali pulang...0_0 ....


~nak amik kau dalam satu entri banyak story aq telah masukkkan...
the moral of the kisahedastoryblogsport..~ bak kata pepatah kawan ku...orang tamak selalu untung..ngeee...._______ 


barang yang wajib bersama ketika naik bas
~balik rumah dan datang u~